Träffade Helena Thulin och hennes Sol för lite fullbruksträning på förmiddagen.
Började med långa apporten. Lade ut en trut på kanske 175 meter. Cleo fick se när Helena gick i väg med den eftersom det är bland de första gångerna hon gör detta. Gick kalasfint. Sol plockade också in truten.

Sen körde vi momentet lugn på pass. Man sätter hunden lös vid sidan. Efter en minut kastas tre fåglar och tre skott avlossas. Lugn och tyst hund. Skicka på apport efter en stund. Även det gick bra för båda hundarna.

Sen flyttade vi bilarna och gjorde momentet smygjakt. Då ska man tyst föra sin hund till anvisad plats. Där ska man lämna hunden och fortsätta till en plats där hunden inte ser en. Efter 2 minuter kommer ett skott. Sen väntar man tre minuter innan man kallar in hunden. Eftersom hundarna är ganska färska på detta så var vi först synliga och sen tog vi ett skott till där vi var dolda. Båda hundarna ville gärna förflytta sig efter andra skottet. Så då vet vi hur vi ska träna nästa gång.


Sen plockade vi fram räven och gjorde först en kort apport bara. Gick ganska bra. Cleo har bara tagit räv en gång tidigare. Efter lite pyssel så tog hon och gjorde en halvdan avlämning. Helena drog en kort släpspår och Cleo hämtade räven. Även nu en dålig avlämning. Gjorde några rävapporter tills hos kunde sitta med den en liten stund innan jag tog den. Nöjd med arbetet för att vara andra gången.

Känns kul att vara i gång med träningen igen. Fyra moment genomförda i dag, på den nivå som passar hundarna. Kul!

Sen åkte jag vidare till jaktmarken och tränade lite till och träffade Uffe och Kjell för lite korvgrillning. En skön dag!