Fr.v Stefan med Dixie, Helena med Patton (Drutten), Beda och Bosse
med Cava (Decibel), Uffe med mamma Åska, Micke
med Dino,
Knubben med Drilla och Joel med Dunder.

Valpträff inbokad med D-kullen (Åska/Krutov). Valde tyvärr en kall och ganska blåsig dag. Träffades i Österbybruk för gemensam färd upp till Svedjan i Film. Började med en fikastund och en massa snack. Verkligen ett gäng med härliga valpköpare. smiley

Sen drog vi i gång med ett pass med övningen “Följ mig” som innebär just det – att hunden ska följa sin förare utan en massa tjat och lock och pock. Snabba resultat för allihopa. Kul att se.

Joel och Dunder tränar Följ mig

Vi gick sen igenom hur man börjar med stoppkommandot. Visade med Cleo både hur man startar träningen och hur det kan se ut när den lösa hunden springer på ett fält och råkar stöta upp en fågel (en visionsripa i en uppflogsbur som slungas upp). Cleo tvärnitade men satte sig inte spontant utan behövde ett stannakommando också. Lydnad är en färskvara….
Efter det fick alla prova och vi gick runt. Uffe fotograferade och jag försökte vägleda. Även här jobbade alla bra med sina hundar.

Cava (Decibel) tränar stopp med husse Bosse (eller tvärtom)

Ett annat MYCKET viktigt kommando att kunna är Nej. Vi riggade upp en godisskål med väldoftande kattmat som hundarna skulle passera och när de bjöd mot skålen skulle Nejkommandot komma och de skulle bryta sin riktning och ta kontakt. Mat tycker ju valparna om så många fick ta ut korrigeringen och hundarna lyssnade bra på nejkommandot efteråt. smiley

Patton (Drutten) vid godisskålen

Dino hade gärna smakat av kattmaten

Efter dessa tre övningar var vi hungriga och ganska frusna allihopa tror jag. Vi rullade vidare till jaktkojan i Vika. Där tände vi i vedspisen och en eld utanför och grillade korv där. Riktigt trevligt!

Knubben, Drillas husse, sköter om korvarna

Efter att vi ätit så gick jag igenom lydnadsapporteringens olika delar. Visade med mamma Åska förstås. Åska skötte sig bra, fast det var ett tag sedan vi jobbade igenom detta. Skönt… smiley

Åska visar “Hålla”

Mätta och belåtna åkte vi vidare till fågelmarken en liten bit därifrån. Där fick alla prova på släpspår med and med Uffes vägledning. Hos mig fick de hälsa på räven och träna lite annat. Vi körde även ett pass med skotträning. Inga bekymmer.

Drilla med anden i släpspårets slut

När det på slutet blev busstund så blev det ju som förväntar fullt röj. Fast Drilla var mer intresserad av att reda ut vart vi hade dragit räven över fältet. Framåt och bakåt och tillbaka igen. Kul att se hennes fulla fokus. Dixie hittade det enda lilla blöthålet i närheten och dök ner där. Ett riktigt vattendjur.

Dixie i vattnet

En jättetrevlig dag hade vi. Alla jobbade jättefint med sina hundar och förstår vad som krävs när man ska träna en vorsteh smiley
Valparna är jättemysiga, positiva, läraktiga, orädda och alldeles alldeles underbara.
Det ska bli så kul att följa dem framöver. Vi ser fram emot nästa valpträff och hoppas då förstås att vi blir ännu flera.