Skulle egentligen ha åkt upp till Kiruna för att flyga ut till det vanliga stället på årets fjälljakt. Resultatet av ripinventeringarna och lite andra saker gjorde att vi valde annat alternativ. Men först Riksprovet i skog i Arvidsjaur.

Jag och Riva tog tåget upp till Jörn 1 september för att sen byta till buss och åka vidare till Camp Gielas i Arvidsjaur. På fredagen skulle vi starta fältdelen som var skog.
Rivas första släpp resulterade i löpor som ledde upp till grusvägen där fåglar med största sannolikhet hade betat. Tror att det var i sitt andra släpp som hon stod med huvudet högt i början av en myr. Domaren frågade vad jag trodde om det och jag sa att jag trodde att hon hade många fåglar framför sig eller att det satt fågel uppe i träden. Det var det förstnämnda. Det blev löpor som efter några ringningar resulterade i några ripor. Riva helt lugn – ingen fällning. Domaren ville ha en fler situationer + fällning. Riva gick fint (fast enligt mig lite sämre än vanligt). I ett senare släpp stod hon stramt igen. YES! Nu då. Upp gick en hare (typiskt) – Riva lugn. Hon fick ett plus i kanten.
Mera tid i hopp om mer fågel och fällning. Det som hände var att hon gick upp en hare som hon drev en liten bit. Jag stoppade henne när det gått några sekunder. Riva satte sig ner. Nu var domare Didrik Skarin tvungen att läsa reglerna. Han tyckte att jag skulle ha stoppat henne tidigare. Men bara jag vet ju att då hade hon inte stannat. Hon var för långt i från mig och för nära haren. smiley
Där rök den vinsten/höga placeringen på Riksprovet. Vi fick i alla fall fortsätta. Ingen mer situation blev det och vi gjorde en kastapport som gick kalas.


Dagen efter var det rävsläp och vattenapportering. Full pott på räven och en omstart på vattnet.
Totalt fick vi ihop till ett 2:a pris (F 6, A 10, S 10, V 8) som jag både är nöjd med och inte nöjd med. Jag åkte ju inte dit för ett 2:a pris men samtidigt så vet jag att det är bra gjort att gå till pris på ett Riksprov. På fredagen kom Jessica från Luleå också. Det var kul att ses!

På söndagen liftade jag med Per Sundström, som också deltog på provet, ner till Hoting där Uffe mötte upp mig med resten av flocken.


Sen rullade vi vidare till Rajastrand där vi skulle jaga i fyra dagar.
Mysig stuga hade vi och äntligen några dagars ledighet att tillbringa bland skogsfåglarna.

Vi hade skapligt med fågel. Marginalerna var verkligen inte på våran sida när det gällde att fälla fågel. Vi sköt bom i både bra och svåra situationer. Många skott kunde inte avlossas p.g.a. för tät skog.
Dremel var en jäkel på att hitta fågel men drev dem mest… Dock fälldes första fågeln för honom. Eller kanske inte för honom utan mer p.g.a. honom. smiley

Riva gick som en klocka och presenterade situation efter situation. UNDERBARA hund! Svårt skytte och dåligt skytte gjorde henne (och oss) besvikna gång på gång. Sista dagen fällde dock 2 järpar för henne.

Cleo har inte ärvt Rivas medfödda kvalitéer i skogen men en riktigt fin situation på tjäder hade vi. Hon springer som en idiot men har annars inte riktigt förstått vad löporna har att ge.

Åska vet vi inte riktigt vad hon gjorde. Vi kände inte riktigt igen henne. Hon fick inte riktigt till det.

Fina dagar blev det i skogen i alla fall och mysiga kvällar i stugan.