Torsdag eftermiddag kom Helen och hämtade mig på jobbet med en lånad husbil och vi brassade hem till mig och plockade upp packning och Cleo. Upp mot Kall som ligger utanför Åre för att tillbringa några dagar på Västgård Game Fair som är en jaktmässa (och fiske, häst, motor…).
Övernattade utanför Järvsö mitt ute i skumma skogen. Sov lite halvknackigt…

Rullade vidare och kom fram runt 11-tiden. Eftersom Helen och jag lovat Casimir att hjälpa till lite på mässan så bodde vi på utställarnas camping. Gick runt och glodde lite och snackade med folk.
Helen pratade lite med folk i montrarna med vapen eftersom hon letar ny hagelbössa. Åre bössmakeri gav den bästa servicen och det blev köp. Verkligen kul! Jag hittade en bra ryggsäck hos samma företag. En ryggsäck som jag kan bära bössan i. Satt jätteskönt.

Det finns en apporteringstävling som brukar arrangeras både på Tullgarns jaktmässa och den mässan som ligger norröver (Fäviken/Västgård). Den skulle vi ju såklart deltaga på. Det är ju såååå roligt!

Man står på en platta (ca. 1×1 meter) och hunden får ett skott och kast med dummy i vattnet. Hunden ska simma och hämta den och måste ha alla tassar uppe på plattan vid avlämning. Sen vänder man hunden och den får ett kast på land bakom ett staket.

Bakom staketet ligger det blandade viltarter, div. fåglar, räv och mård.
Tävlingen är på tid och olika vilt ger olika mycket avdrag på tiden. De ska sen hoppa över staketet med viltet och sen lämna av inne i rutan.
Hunden skall ta in två vilt och såklart ska de helst ta in rovviltet eftersom då bantas ju tiden ner.

Både Hirvas och Cleo plockade in räv och mård och fick ok tider.

Dag två hade Cleo kommit på att det var ju enklare att ta fåglar eftersom räven är lite krånglig att släpa över staketet. Då var jag tvungen att tänka om lite.
Körde en gång till och blåste stoppsignal vid räv och mård och kommenderade apport. Gick ju strålande och vi kom i mål på 45 sekunder. Räv och mård gav 15 + 15 sekunders avdrag så resultatet blev 15 sekunder och vi vann hela tävlingen. smiley

Varje gång man startade kostade det 100 kronor och 1:a priset är 50% av insatsen och 2:a priset 30% och 3:e priset 20%.

Hela mässan var otroligt bra arrangerad och vi hade jättetrevligt. Att träffa alla dessa trevliga människor med samma intressen är ju en riktig kick.
På kvällarna spelade olika band och vi va ute en av kvällarna och lyssnade på Smalare än Thord. Verkligen bra band och skön musik.
Jag känner mig så nöjd med resan på så många sätt. Glad att det blev av.
Nästa helg blir det fullbruksträning utanför Karlstad. Det ska bli skoj!