Fr.v. Tomas med El-Casper. Susanne med Ertrud (Udda), Ann-Marie med Esther, Maria med pappa Rodedalens Jorm, jag med Emma och Marika med Ella

Så var det äntligen dags för valpträffen uppe hos Kenth Gustafsson utanför Härnösand. Det var nära att vi fick ställa in p.g.a. Corona men vi körde på ändå. Försiktighet gällde på alla sätt. 5 av 7 valpar kom vilket var jättekul!
Jag fick med med vän och kollega Helen Walsh med sin ena hund Mira.
På vägen upp åkte vi förbi en av de valpköpare som inte kunde deltaga. Martin och Pernilla med Esko. Jättekul att träffa dem. 🙂
Sen rullade vi vidare till Antjärns Camping där vi skulle övernatta. Det låg inte alls långt ifrån Kenth.

Redan första förmiddagen imponerade unghundarna genom att visa en fin grundlydnad och vi kunde i och med det avancera till lite svårare övningar direkt. Superbra övningar var det. Många duvor i luften blev det under helgen. Vi höll till både på appelplan, i skogen och ute på ett fält.

Ann-Marie och Esther in action

Vi var även in i kaninhägnet. Där fick flera av oss lite mer problem men inget som inte gick att styra upp.

Övningar med uppflog även i skogen

Som uppfödare blir jag så glad över att se hur bra grundtränade de är. Väldigt trevliga hundar dessutom och helt tysta och lugna. Inte ett pip hördes på hela helgen.
Vi slogs också av hur olika de är utseendemässigt. Visst finns det likheter men alla har olika nyanser av brunt. Häftigt att se.

Framifrån: Ertrud (Udda), Emma, El-Casper, Ella


På lördagkvällen var vi helt slut, i allafall Helen och jag. Vi slocknade innan kl. 20.

Det blir en väldigt spännande höst!!